Praktijk B + E

Proficiat met je rijbewijs B, nu nog dat rijbewijs BE!

Met een rijbewijs B mag je alvast:
een aanhangwagen trekken met een MTM tot 750 kg;
een aanhangwagen trekken met een MTM van meer dan 750 kg op voorwaarde dat de MTM van het geheel niet meer dan 3.500 kg bedraagt.
Met een rijbewijs B met code 96 mag je een aanhangwagen trekken met een MTM van meer dan 750 kg op voorwaarde dat de MTM van het geheel niet meer dan 4.250 kg bedraagt.
 
Met een rijbewijs BE mag je een aanhangwagen trekken met een MTM van ten hoogste 3.500 kg.


* MTM: Maximaal Toegelaten Massa (eigen gewicht voertuig + laadvermogen).

Je hoeft geen theorie-examen af te leggen!

Opleiding en tarieven:

1. Vrije begeleiding :

Je gaat naar het gemeentehuis samen met een begeleider en vraagt een voorlopig rijbewijs BE of code 96.  Je hoeft geen theoretisch examen af te leggen en na een maand stage kan je reeds examen afleggen. 

Rijschool Drivewell biedt je de mogelijkheid om de manoeuvres aan te leren in een 3 uur durende cursus (ECO opleiding).  Je kan deze lessen ook volgen met je eigen voertuig en eigen aanhangwagen zodat je de manoeuvres aanleert zoals je ze op je examen moet uitvoeren. Het is aan te raden dat je bij aanvang van deze cursus reeds op een rechte lijn kan achteruit rijden met je aanhangwagen.

Opgelet ! Wanneer de lessen worden gegeven met je eigen voertuig, komen deze opleidingsuren niet in aanmerking als officiële, erkende rijschool opleidingsuren !

De ECO opleiding kost je € 250.

2. Rijschool :
Sectoraal erkend opleidingscentrum PC124

Als je je rijbewijs BE of code 96 met de rijschool wenst te behalen, dan moet je minstens 8 uur les volgen en examenbegeleiding via de rijschool.  Vermits het net hetzelfde examen is, raden wij je aan om meteen examen voor rijbewijs BE af te leggen.

Rijschool Drivewell heeft 2 formules :

- COMFORT opleiding : 8 uur les + examenbegeleiding.

- MAXI opleiding : 12 uur les + examenbegeleiding – in geval van niet slagen krijg je gratis een 2e examenbegeleiding

We bieden de COMFORT opleiding aan voor € 800 en de MAXI opleiding voor € 1100.

Voor klanten die binnen het jaar na de laatste les van hun opleiding rijbewijs B bij Drivewell hiervoor inschrijven bieden wij 10 % korting !

3. 2x niet geslaagd
In dit geval ben je verplicht om 4 uur les te volgen en examenbegeleiding via de rijschool.  Wij bieden deze XTRA opleiding aan voor € 480.

4. Vervallen voorlopig rijbewsijs

In dit geval ben je verplicht om 8 uur les te volgen en examenbegeleiding via de rijschool.  Wij bieden deze opleiding aan voor € 800.


5.Extra lesuren
Natuurlijk is het ten allen tijde mogelijk een of meerder extra lesuren te volgen.  Hiervoor betaal je € 80 per uur + € 20 inschrijving, tenzij je reeds ingeschreven was voor een van de andere formules.

Schrijf je hier in!